Politica de confidenţialitate
Isabella Rossellini acompaniata la pian de Angelo Badalamenti

Blue Velvet (1986) este unul dintre filmele cu cea mai buna coloana sonora din intreaga filmografie a lui David Lynch. Melodia Blue Velvet, ale carei versuri au inspirat partial si scenariul filmului, este interpretata in film de Isabella Rossellini, dupa versiunea lui Bobby Vinton. Isabella Rossellini este acompaniata la pian de renumitul compozitor american Angelo Badalamenti,  care a realizat coloanele sonore la majoritatea lungmetrajelor lui Lynch.

Alte doua variante ale acestei melodii au mai aparut in fimele Scorpio Rising (1964), The Last Picture Show (1971) si Raging Bull (1980). Melodia a fost scrisa in 1950 de Bernie Wayne si Lee Morris.

Mai putin oniric si dur decat lungmetrajul de debut al lui Lynch, Eraserhead (1977), Blue Velvet il pune pe Dennis Hopper in rolul vietii lui – poate doar in Easy Rider (1969) sa fi fost mai bun. La al doilea film in echipa lui Lynch, Kyle MacLachlan se pregatea deja pentru serialul Twin Peaks, care i-a adus celebritatea in rolul agentului Dale Cooper. Eu m-as uita la acest film la nesfarsit doar pentru cromatica, albastrul e bineinteles culoarea dominanta.

O sa adaug si cea mai noua varianta a acestei melodii, desi nu a aparut inca in niciun film, in interpretarea Lanei del Rey.

http://youtu.be/Tii1hVwKy08

http://youtu.be/pP2ymIryDKc

Print Friendly, PDF & Email