
Autorul romanului Breakfast at Tiffany’s, Truman Capote, si-a dorit-o pe Marilyn Monroe in rolul lui Holly Golightly si aceasta a si fost distribuita, insa profesorul ei de actorie, Lee Strasberg, i-a spus ca rolul unei dame de companie i-ar aduce prejudicii de imagine. Tot in faza initiala, filmul trebuia regizat de John Frankenheimer, dar, pe neasteptate, producatorii s-au mutat in Elvetia si Audrey Hepburn a inlocuit-o pe Monroe. Hepburn s-a plans ca nu a auzit niciodata de Frankenheimer si a insistat ca acesta sa fie platit si inlocuit. Intr-un final Breakfast at Tiffany’s (1961) a fost regizat de Blake Edwards.
Celebra melodie Moon River, pe care Holly Golightly o canta la chitara pe fereasta apartamentului sau, a fost compusa de Henry Mancini, dupa versuri de Johnny Mercer, special pentru Audrey Hepburn, care nu avea avea nicio pregatire muzicala. Melodia a fost scrisa in asa fel incat sa poata fi cantata intr-o singura octava. In procesul de post-productie, dupa o vizionare privata a filmului, unul dintre producatori a spus vizavi de Moon River: „Cred ca primul lucru pe care il putem face e sa scapam de cantecul acela stupid“. Audrey Hepburn s-a ridicat de la masa si a spus: „Peste cadavrul meu!“. Bineînţeles că melodia a rămas în film şi a fost premiata cu un Oscar pentru cel mai original cantec. Ulterior, melodia a aparut in diferite variante in filmul Born on the Fourth of July (1989) si in serialul TV, Mad Men. Henry Mancini a spus ca in ciuda numeroaselor versiuni ale melodiei, cea interpretata de Audrey ramane cea mai buna. Abia dupa moartea actritei in 1993, versiunea ei a fost lansata pe un album intitulat Muzica din Filmele lui Audrey Hepburn.
Pentru fanii de curiozitati, si in special pentru fete, faimoasa rochie neagra pe care Audry Hepburn o poarta in scena de inceput a filmului a fost vanduta cu 807.000 de dolari in 4 decembrie 2006 de casa de licitatie Christie`s din Londra, devenind al doilea cel mai scump obiect vandut vreodata, ca suvenir din filme. Primul este jacheta de la costumul purtat de Clark Gable in filmul Gone with the Wind (1939).
Parfumul pe care il foloseste Holly pe holul apartamentului, in timpul scenei sale de betie, este Makila de la Jean Patou.
http://youtu.be/BOByH_iOn88