Politica de confidenţialitate
cadillac records

Cadillac Records (2008)

Cadillac Records
Cadillac Records (Photo credit: Wikipedia)

Cadillac Records (2008) este un film biografic care exploreaza perioada muzicala de la inceputul anilor `40 si pana la sfarsitul anilor `60 din America, urmarind evenimente din vata influentului producator Leonard Chess si a muzicienilor care au inregistrat la casa de discuri Chess Records. Leonard Chess a fost un imigrant polonez care a deschis usa prin Chess Records muzicienilor de culoare. La inceput, discurile produse de Chess Records erau vandute din portbagajul Cadillac-ului lui Chess, de aici si numele filmului. Printre muzicienii de culoare care si-au lansat cariera prin aceasta casa de discuri se numara Chuck Berry, Little Walter, Etta James si Muddy Waters. Filmul acopera suisurile si coborasurile marilor vedere blues, jazz si rock and roll ale lumii.

Coloana sonora a filmului regizat de anonima Darnell Martin a fost realizata de instrumentistul american Steve Jordan. El a selectat un grup de muzicieni de blues printre care Billy Flynn (chitara), Larry Taylor (bas), Eddie Taylor Jr. (chitara), Barrelhouse Chuck (pian), Kim Wilson (muzicuta), Danny Kortchmar (chitara), Hubert Sumlin (chitara) si Bill Sims (chitara) care alaturi de Jordan la tobe au inregistrat toate melodiile blues din film.

Melodia Once in a Lifetime, cantata de Beyoncé, a fost nominalizata la premiile Grammy in 2010 la categoria cel mai bun cantec scris direct pentru film.

Print Friendly, PDF & Email