Politica de confidenţialitate
city of god

City of God (2002)

City of God (2002 film)
City of God (2002 film) (Photo credit: Wikipedia)

City of God (2002) reda povestea adaptată de Bráulio Mantovani după romanul cu acelasi nume scris de Paulo Lins in 1997. Filmul infatiseaza expansiunea crimei organizate din suburbia Cidade de Deus din Rio de Janeiro, intre sfarsitul anilor `60 si inceputul anilor `80, cu finalul concentrat pe razboiul dintre traficantul de droguri Li’l Zé si criminalul Knockout Ned.

Celebra scena in care se vad o serie de cadavre intinse pe blocuri imense de beton a fost recreata dupa o fotografie premiata, realizata in timpul razboiului drogurilor portretizat in film.

Fernando Meirelles, care a regizat City of God in colaborare cu Kátia Lund, a distribuit doar actori neprofesionisti, recrutati din mahalalele din Rio de Janeiro, si unii – precum Buscapé/Rocket (Alexandre Rodrigues) – chiar din Cidade de Deus.

Coloana sonora a filmului a fost compusa de Antonio Pinto si Ed Córtes si lansarea sa a fost urmata de doua albume remixate. Seu Jorge, care interpreteaza rolul lui Knockout Ned, este un cantaret de samba-soul adulat in Brazilia. Una dintre melodiile sale se regaseste si pe coloana sonora a acestui film si v-o prezint astazi.

City of God a fost nominalizat la Oscar, la patru categorii, inclusiv cel mai bun regizor.

Print Friendly, PDF & Email