Politica de confidenţialitate
Harold and Maude

Harold and Maude (1971)

Harold and Maude
Harold and Maude (Photo credit: Wikipedia)

Comedia neagra despre un tanar care isi insceneaza sinuciderea in cele mai nastrusnice moduri cu putinta, doar de amorul artei, Harold and Maude (1971) a fost inclusa de American Film Institute in topul celor mai bune zece comedii romantice, in iunie 2008, ocupand pozitia a noua. Initial, filmul trebuia sa fie regizat de scenaristul Colin Higgins, insa productia a fost amanata. La cateva luni distanta, filmarile s-au reluat cand a venit la carma regizorul Hal Ashby.

Coloana sonora a filmului este realizata de celebrul cantaret britanic convertit la islamism Cat Stevens si include doua melodii: Don’t Be Shy si If You Want to Sing Out, Sing Out, compuse special pentru film si care nu au fost disponibile pe vinil timp de mai bine de zece ani. Au fost lansate pe piata abia in 1984 in cadrul compilatiei Footsteps in the Dark. Prima coloana sonora oficiala a filmului a fost lansata in decembrie 2007, de catre Vinyl Film Records, intr-o editie de viniluri limitata la 2.500 de copii. Melodiile lui Cat Stevens: Pop, Star, Shine, Time si Fill My Eyes erau programate sa apara in film.

Pe langa melodiile interpretate de Cat Stevens, coloana sonora mai include si celebra melodie din folclorul englezesc Greensleeves, cantata la harpa in timpul cinei, scena in care Harold pluteste cu fata in jos in piscina, concertul pentru pian nr. 1 de Ceaikovski si se mai aude un mars de John Philip Sousa in fata bisericii, dupa o inmormantare.

Flamboiantul star pop al anilor `80, Boy George este un mare fan al acestui film. Cand l-a intalnit pe Bud Cort, pe platourile de filmare la Electric Dreams (1984), primele sale cuvinte au fost „Deci tu esti tipul care se tot omora!“

Print Friendly, PDF & Email