Politica de confidenţialitate
River of No Return

River of No Return (1954)

Cover of "River of No Return"
Cover of River of No Return

Chiar daca Otto Preminger si Marilyn Monroe au fost fortati sa faca acest film impreuna, din cauza obligatiilor contractuale, River of No Return (1954) a fost o lovitura de box office la lansarea sa si ramane un western clasic popular. Scenariul lui Frank Fenton se bazeaza pe o poveste scrisa de Louis Lantz, care a imprumutat ideea de baza din celebrul film italian Ladri di biciclette (1948), a lui Vittorio De Sica.

Pentru vanatorii de aspecte de culise, craioveanul Jean Negulesco a regizat o serie de duble pentru River of No Return, cand Otto Preminger nu era disponibil, asta dupa ce cu un an mai devreme, in 1953, a regizat unul dintre cele mai celebre filme din cariera lui Marilyn Monroe: How to Marry a Millionaire.

Cele trei perechi de blugi pe care Marilyn Monroe le poarta in acest film au facut parte dintr-o colectie de obiecte personale ale acesteia care a fost vanduta la licitatie pentru 42.550 de dolari designerului vestimentar Tommy Hilfiger.

Chiar daca in pasajele muzicale vocea lui Marilyn Monroe este dublata de cea a Gloriei Wood, recunoscuta pentru ca putea acoperi patru octave, prezenta scenica a blondei platinate te face sa intelegi motivul pentru care a ajuns un icon mondial.

Piesa River of No Return, „cantata“ de Marilyn Monroe ca o concluzie la finalul westernului, a fost compusa de Lionel Newman, cel care a aranjat intreaga coloana sonora a filmului, dupa versuri de Ken Darby.

Print Friendly, PDF & Email