Politica de confidenţialitate
Wild at Heart

In vara anului 1989, David Lynch tocmai terminase filmarile pentru episodul pilot al serialului Twin Peaks si incerca cu disperare sa salveze doua din proiectele sale – Ronnie Rocket si One Saliva Bubble – ambele implicate in complicatii contractuale dupa ce Dino De Laurentiis intrase in faliment. Lynch isi aminteste: „Am avut o perioada proasta, cu obstacole… Nu a fost vina lui Dino, dar cand compania sa a luat-o la vale, a fost inghitit cu totul”.

Producatorul independent Propaganda Films l-a insarcinat pe Lynch sa actualizeze un scenariu noir pe baza unui roman politist din anii `40, perioada in care Monty Montgomery, un prieten de-al lui Lynch si producator asociat la Twin Peaks, a ajuns sa vorbeasca cu romancierul Barry Gifford despre noile sale lucrari. Intamplarea face ca Gifford lucra la manuscrisul pentru Wild at Heart: Povestea lui Sailor si Lula, dar inca mai avea de scris doua capitole. L-a lasat pe Montgomery sa il citeasca in timp ce acesta lucra la episodul pilot pentru Twin Peaks. Doua zile mai tarziu l-a sunat pe Gifford si i-a spus ca vrea sa faca un film dupa el. La scurt timp, Montgomery i-a dat cartea lui Lynch, in timp ce lucrau la editarea pilotului Twin Peaks, si l-a intrebat daca vrea sa fie producatorul executiv al filmului pe care intentioneaza sa il regizeze. Lynch isi aminteste ca i-a spus: „Perfect Monty, dar daca il citesc si ma indragostesc de el si vreau sa il fac eu?”. Montgomery nu credea ca Lynch va aprecia cartea, deoarece nu era stilul sau. Bineinteles ca Lynch a ramas impresionat de carte si l-a sunat pe Gifford imediat dupa pentru a-l intreba daca poate face el o adaptare. El isi aminteste: „A fost exact lucrul potrivit la timpul potrivit. Cartea si violenta din America s-au contopit in mintea mea si multe lucruri s-au intamplat”. Lynch a fost atras de ceea ce el a considerat ca fiind „o poveste de dragoste cu adevarat moderna intr-o lume violenta – un film despre cautarea iubirii in iad” si a mai fost atras de „un anumit grad de frica din film, precum si de lucruri la care poti visa”.

Wicked Game este o melodie scoasa in 1989 de Chris Isaak pe al treilea sau album, Heart Shaped World. Chiar daca a fost lansat ca single in 1989, nu a devenit un hit decat dupa ce a fost inclus pe coloana sonora a filmului lui David Lynch, Wild at Heart. Lynch a si regizat una dintre versiunile videoclipului care a insotit melodia, pe care vi-l prezint mai jos, care cuprinde insertii din Wild at Heart.

Filmul a castigat Palme d’Or in 1990 si a fost primit de audienta atat cu atitudini pozitive, cat si negative. Diane Ladd a fost nominalizata pentru cea mai buna actrita in rol secundar atat la Oscaruri, cat si la Globurile de Aur.


Print Friendly, PDF & Email