Politica de confidenţialitate
Dreams

Dreams (1990)

Dreams

Dreams (1990) este un film care face parte din curentul realismului magic si se bazeaza pe visele reale ale regizorului japonez Akira Kurosawa, pe care acesta le-a avut in diferite etape ale vietii sale. Filmul are parte de foarte putine pasaje de dialog si este mai mult o inlantuire de imagini stilizate.

Acesta este primul film pe care Kurosawa l-a scris fara un colaborator, de la Those Who Tread on the Tiger’s Tail, pe care l-a regizat 45 de ani mai devreme. A avut nevoie de mai putin de doua luni sa termine scenariul. Initial, titlul filmului trebuia sa fie Such Dreams I have Dreamed.

Kurosawa a avut probleme cu obtinerea finantarii de la studiourile japoneze, care acuzau natura politica a criticilor sale aduse energiei nucleare in film. Din acest motiv, el i-a trimis o copie a scenariului lui Steven Spielberg, caruia i-a placut, si care l-a ajutat sa intre intr-un acord cu studioul hollywoodian Warner Bros.

Cele opt segmente ale filmului erau initial unite prin altele trei care au fost eliminate din cauza restrictiilor de timp; unul dintre ele era despre oameni care zburau, altul infatisa preoti budisti care protestau impotriva taxelor pe templu si al treila se concentra pe niste crainici TV care vorbeau despre pacea mondiala.

Kurosawa si-a imaginat rolul lui Vincent Van Gogh ca fiind interpretat de Martin Scorsese  inca de cand a scris segmentul Crows (al cincilea vis), pe baza primei intalniri pe care a avut-o cu regizorul american, sapte ani mai devreme. Nu imi place foarte mult Scorsese, mai ales ca actor, dar se potriveste in tabloul pictat de Kurosawa.

http://youtu.be/Bmq_gaMm9TM

Print Friendly, PDF & Email