Politica de confidenţialitate
My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

My Fair Lady (1964) este un musical creat dupa piesa Pygmalion scrisa de George Bernard Shaw, dupa versuri scrise de Alan Jay Lerner si muzica compusa de Frederick Loewe.

Povestea o urmareste pe Eliza Doolittle, o florareasa care i-a lectii de dictie de la profesorul Henry Higgins, un fonetician, asa incat sa poata trece drept o doamna bine-crescuta.

Productia musical-ului pe Broadway, in 1956, a fost o adevarata lovitura, stabilind un record la acea vreme ca fiind musical-ul cu cele mai multe reprezentatii din istorie. Ulterior a fost urmata de o productie londoneza, filmul My Fair Lady si alte adaptari, incat a ajuns sa fie numit „musical-ul perfect“. Regizat de George Cukor, filmul il urmareste pe misoginul si arogantul fonetician Higgins care pariaza pe faptul ca o poate transforma pe florareasa Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) intr-o doamna manierata, pretabila inaltei societati.

Coloana sonora a filmului a fost realizata de The Warner Bros. Studio Orchestra, dirijata de André Previn. Vocea lui Audrey Hepburn a fost considerata inadecvata, motiv pentru care a fost dublata de Marni Nixon care interpreteaza toate partile ei, cu exceptia melodiei Just You Wait, in cazul careia vocea lui Hepburn a ramas nedublata in timpul partilor cu cor si Nixon a cantat partea melodica. O parte din interpretarile vocale originale ale lui Hepburn au fost puse la dispozitia publicului in ani `90, pentru a demonstra necesitatea dublajului.

My Fair Lady a castigat opt premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun regizor.

http://youtu.be/lTa7Hm2AXEk

Print Friendly, PDF & Email