Politica de confidenţialitate
Chicago

Chicago (2002)

Chicago (2002) se bazeaza pe un musical omonim de pe Broadway, din anul 1975, semnat de Kander si Ebb, care la randul sau s-a bazat pe piesa de teatru a lui Maurine Watkins, Chicago. Piesa de teatru originala are la baza povestea a doi criminali reali din era jazzului, Beulah Annan si Belva Gaertner.

Productia originala de pe Broadway din 1975 nu a fost primita prea bine de public, in principal din cauza tonului cinic al show-ului. Totusi, versiunea minimalista din 1996 a fost mult mai de succes si inca ruleaza pe Broadway si astazi, iar influenta ambelor productii poate fi vazuta in filmul lui Rob Marshall.

Numerele muzicale ale productiei originale erau puse in scena ca acte de vodevil; filmul respecta acest lucru, dar le prezinta intr-o forma taiata, in timp ce scenele care au loc in „viata reala“ sunt tratate cu un realism dur.

O versiune filmata a Chicago trebuia sa fie urmatorul proiect al legendarului coregraf si regizor Bob Fosse, care a regizat si a realizat coregrafia productiei originale de pe Broadway din 1975. Desi a murit inainte sa faca filmul, stilul sau distinct de coregrafie de jazz este evident peste tot. In special, paralelele la Cabaret (1972) sunt numeroase si distincte. Tocmai de aceea i se aduc multumiri pe genericul de final al filmului.

Chicago a fost filmat in Toronto, Ontario, Canada. Scena tribunalului a fost filmata in Osgoode Hall. Alte scene au fost filmate in Queen`s Park, fosta distilerie Gooderham si Worts, Casa Loma, teatrul Elgin, Union Station, in cladirea Canada Life, Danforth Music Hall si la vechea primarie. Pregatirea vocala a actorilor a fost condusa de Elaine Overholt din Toronto, careia Richard Gere i-a multumit personal in timpul discursului sa de la Globurile de Aur.

Chicago a castigat sase premii Oscar in 2003, inclusiv cel mai bun film. Filmul a fost laudat de critici si a fost primul musical care a castigat Oscarul pentru cel mai bun film de la Oliver! in 1969.

http://youtu.be/KA6R1DMb-Z8

Print Friendly, PDF & Email