Politica de confidenţialitate

The Night of the Hunter (1955)

Una dintre cele mai remarcabile realizari in muzica de film din 1955 este coloana sonora realizata de Walter Schumann (1913-1958) pentru versiunea filmata a romanului despre Marea criza economica scris de Davis Grubb, The Night of the Hunter (singurul film regizat vreodata de actorul Charles Laughton). Rezultatul este cu atat mai surprinzator cu cat Schumann era la al doilea film pentru care lucra, primul fiind varianta din 1954 a filmului Dragnet. Schumann a compus o coloana sonora magica pentru povestea lui Harry Powell (Robert Mitchum), un pastor nebun care mai intai se casatoreste si apoi ucide o vaduva tanara pe nume Willa Harper (Shelley Winters) pentru un depozit cu bani furati. Apoi ii urmareste pe cei doi copii ai sai, care stiu unde este ascunsa prada.

Coloana sonora a lui Scumann, care include motive atat pentru voci, cat si pentru instrumente, incepe in timpul genericului cu cateva acorduri amenintatoare de alamuri, urmate de un cor de femei care interpreteaza cantecul de leagan „Dream, Little One, Dream“. Ambele motive apar periodic pe parcursul filmului. Primul se aude din nou atunci cand este descoperit cadavrul Willei si apoi inca odata cand cei doi copii se adapostesc intr-o barca care ii duce in aval in timp ce dorm. Intr-o scena filmata minunat, cu razele lunii reflectand copacii si hambarele in oglinda apei, se aude o voce feminina intr-o transpunere dulce a cantecului de leagan.

Walter Schumann a avut o contributie importanta la The Night of the Hunter, film care a capatat statutul de clasic. Este pacat insa ca nu a trait suficient de mult pentru a crea si alte coloane sonore.


Buton-share

Print Friendly, PDF & Email