Cu Mighty Aphrodite (1995), Woody Allen prezintă o poveste contemporană tipică concentrată în Upper East Side Manhattan, dar se bazează pe mecanica teatrului grec – cu ajutorul unui cor tradițional grecesc – pentru a oferi un fundal povestirii. În piesele clasice, corul era format dintr-o echipă de actori care comentau acțiunea, vorbind sau cântând la unison. Liderul corului interacționa cu personajele piesei și vorbea în numele populației generale – opinia publică a piesei de teatru. Întregul cor trebuia să rămână în ritm, astfel încât să poată fi privit ca o singură entitate, deși, ocazional, anumiți membrii preluau roluri minore pentru a aduce vești cu impact asupra poveștii. În esență, corul lui Woody Allen din Mighty Aphrodite funcționează în același fel, dar este folosit mai mult ca o idee comică, adăugând în mod regulat umor intrigii. Muzical, corul își urmează rolul tradițional destul de strâns, dar muzica a fost actualizată pentru a o face mai accesibilă urechilor moderne. În film, corul cântă două melodii care sunt relevante pentru poveste și, chiar dacă acestea nu sunt la unison, prima, You Do Something to Me, este cântată a cappella, care transmite în mod similar unitatea corului. Celălalt cântec, When You`re Smiling, începe, de asemenea, doar cu corul, dar apoi se dezvoltă într-un număr întreg de jazz. (Rețineți că, în timpul finalului vibrant, corul renunță la unanimitatea sa și cedează în fața auto-exprimării, cu fiecare membru dansând și pantomimând individual pe melodie). Aceste aranjamente au fost realizate de vechiul colaborator al lui Allen, Dick Hyman, căruia, după ce a lucrat la filmul anterior al acestuia – Bullets Over Broadway (1994), i s-a cerut să schimbe corul de pe Broadway cu un cor grecesc. Tema greacă este subliniată în continuare pe coloana sonoră. Allen include două piese de muzică la bouzouki interpretate de Vassilis Tsitsanis și respectiv George Zambetas, doi dintre cei mai faimoși exponenți ai Greciei în acest domeniu. Allen folosește propria compoziție a lui Tsitsanis, Neo Minore, în timpul genericului de deschidere, pentru a pregăti scena încă de la bun început. (Allen stabilește apoi adevărata locație a filmului continuând această melodie cu Manhattan, a lui Rodgers și Hart).
În afară de asta, Mighty Aphrodite are o coloană sonoră tipică lui Woody Allen, care cuprinde amestecul obișnuit de jazz și cântec popular. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că cea mai mare parte din muzica folosită este mai modernă decât de obicei. Numai înregistrarea melodiei When Your Lover Has Gone, de Ambrose, precede anii `50, restul muzicii provine dintre anii `50 și `60. Acest lucru este necaracteristic, desigur; Allen însuși a declarat de mai multe ori că muzica pe care o îndrăgește cel mai mult – și, astfel, muzica pe care o folosește de regulă în filmele sale – provine din prima jumătate a secolului.
Acestea fiind spuse, aceste piese „moderne“ de jazz sunt încă mainstream și accesibile, iar majoritatea melodiilor interpretate provin din anii `20 și `30. Așa cum ne-a obișnuit, titlurile a o serie de melodii reflectă ceea ce se întâmplă pe ecran. Susmenționata You Do Something to Me se aude când Linda Ash (Mira Sorvino) și Kevin (Michael Rapaport) merg la întâlnire, iar versurile se potrivesc celor două personaje, care aparent sunt o pereche perfectă. De asemenea, după ce Lenny Weinrih (Woody Allen) și soția sa, Amanda (Helena Bonham Carter), se despart, auzim în succesiune I Hadn`t Anyone Till You și When Your Lover Has Gone. Dar poate cea mai notabilă utilizare a muzicii pentru a oferi un subtext acțiunii de pe ecran este prin I`ve Found a New Baby, care se aude în timp ce Lenny este la agenția de adopție. Această scenă, cu jazzul său Dixieland jovial și huruiturile de umor semi-ieftin ale lui Allen, este o întoarcere încântătoare la comediile anterioare, precum Sleeper (1973).