Politica de confidenţialitate
Lost Highway

Lost Highway (1997)

Interesul lui David Lynch pentru muzica este deja un fapt bine cunoscut pentru toti cinefilii. Asculta muzica cand se gandeste la scris si pe platourile de filmare pentru a verifica daca totul functioneaza cum trebuie. Totodata, se foloseste in mod regulat de muzica pe platourile de filmare pentru a crea o anumita stare de spirit pentru scenele pe care le regizeaza. Lynch si-a pus bazele propriului studio de inregistrari in 1998, pentru a continua urmarirea intereselor sale muzicale. Primul album, Lux Vivens, a fost lansat in august 1998.

In timp ce filma secventa inchisorii pentru Lost Highway (1997) intr-o statie de pompieri dezafectata din Los Angeles, Lynch asculta albumul Herzeleid, al formatiei germane dance-metal Rammstein, la doua difuzoare enorme amplasate pe platou. Nu doar ca asculta albumul in timpul filmarilor, ci si in pauze, iar distributia din Lost Highway incepuse sa o ia razna. Henry Rollins (care interpreteaza rolul gardianului de inchisoare Henry) isi aminteste ca echipa de filmare incepuse sa danseze extatic pe muzica asurzitoare a celor de la Rammstein. La final, Asymmetrical (compania de productie a lui Lynch) a fost nevoita sa comande 70 de CD-uri cu albumul Herzeleid de la Motor Records din Germania pentru echipa de productie.

Dar cum a ajuns Lynch sa asculte Rammstein? Regizorul american a mentionat intr-un interviu acordat revistei franceze de cinema Positif ca cei de la Rammstein obisnuiau sa ii trimita CD-urile lor, dar el nu le ascultase niciodata. Intr-o zi, cand cauta o locatie de filmare in Death Valley, a pus unul dintre albumele primite de la Rammstein in sistemul audio al masinii sale. Muzica nemtilor era exact de ce avea nevoie, iar doua melodii ale Rammstein au ajuns pe coloana sonora a Lost Highway. Este vorba despre melodiile Heirate Mich si Rammstein. In urma colaborarii dintre Rammstein si Lynch, formatia germana si-a realizat urmatoarele videoclipuri cu secvente din Lost Highway si a ajuns sa fie cunoscuta la nivel international.

La fel ca nemtii de la Rammstein, compozitorul si cantaretul american Trent Reznor a incercat ani la rand sa ia legatura cu Lynch pentru a vedea daca acesta ar fi interesat sa regizeze un videoclip pentru formatia sa, Nine Inch Nails, dar fara succes. Dupa contribuita sa la coloana sonora a filmului Natural Born Killers (1994), Reznor a primit un telefon prin care i s-a propus sa faca acelasi lucru si pentru Lost Highway. Reznor a vorbit cu Lynch la telefon, iar regizorul l-a intrebat daca este interesat sa compuna si muzica originala pentru film. Reznor a fost de acord, iar Lynch a zburat in New Orleans, unde locuia muzicianul, si impreuna au creat muzica ce acompaniza scenele in care Fred si Renee vizioneaza caseta video misterioasa, un cantec nou numit The Perfect Drug, si Drive Down, care apare la sfarsitul filmului. Ulterior, Rezvnor a produs si asamblat albumul cu coloana sonora a filmului.

http://youtu.be/C6Lr01FWsw0
http://youtu.be/chCXFhqUKnQ

Print Friendly, PDF & Email