Politica de confidenţialitate
Le Concert

Le Concert (2009)

Le Concert
Le Concert (Photo credit: Wikipedia)

Primit cu raceala de criticii romani din cauza abordarii comerciale a culturii inalte, penultimul film al lui Radu Mihaileanu, Le Concert (2009), a fost cea mai vizionata premiera de pe marile ecrane din Franta, adunand 2.508 spectatori, si a avut o nominalizare la Globurile de Aur, la sectiunea cel mai bun film strain.

Lasand la o parte scenariul slabut, coloana sonora a filmului nu are cum sa fie altfel decat superba. Aceasta a fost compusa de Armand Amar, cu una dintre piese compusa de Radu Mihaileanu (Le Trou Normand), si contine selectii clasice din Mahler, Mendelssohn, Mozart si Khachaturian.  Bucata muzicala, care are un rol central in film si care este cantata in scena de final, este Concertul pentru vioara in re major, op. 25 de Ceaikovski.

Mélanie Laurent a inceput ca invete sa cante la vioara numai cu cateva luni inainte de filmari. Pentru scena concertului, ea a invatat toate miscarile de cot, astfel incat acesta sa fie mereu pe coarda corecta si miscarile sale sa fie convingatoare. Totusi, mana sa stanga (si uneori bratul) au fost adaugate digital sau inlocuite in post-productie.

Pelicula a fost produsa in Romania, in principal, si in cateva locatii din Paris si Moscova. Distributia include actori francezi, romani (printre care Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Sapdaru, Ovidiu Cuncea) precum si actori rusi.

Print Friendly, PDF & Email