Politica de confidenţialitate
Dolls

Dolls (2002)

Cover of "Dolls"
Cover of Dolls

Un film de autor extrem de stilizat, Dolls (2002) este laudat pentru cinematografia (Katsumi Yanagishima) si costumele sale (Yohji Yamamoto). Filmul si fiecare dintre viniete sale graviteaza strans in jurul temei mortii. Intentia regizorului japonez Takeshi Kitano a fost aceea de a descrie moartea nici ca fiind buna, nici fiind rea rea, ci ca pe un eveniment relativ. Intr-un interviu de promovare a filmului, Kitano spunea ca „motivul pentru care societatea japoneza moderna si cea Occidentala uraste notiunea de moartea atat de mult ma depaseste. Nu exista niciun motiv intemeiat de a uri moartea. Felul in care este perceput acest film difera considerabil in functie de pozitia in care te afli“.

Dolls face parte din categoria de filme non-violente ale lui Kitano, cunoscut in special pentru filmele sale „cu batai“. In plus, acesta este si unul dintre putinele filme in care Kitano nu apare ca actor.

Dolls reprezinta finalul colaborarii dintre Kitano si compozitorul Joe Hisaishi (pe care vi l-am mai prezentat si in cazul filmului Departures). Kitano a pretins ca Hisaishi devenise prea scump pentru coloanele sale sonore, Hisaishi, pe de alta parte, a ripostat prin faptul ca nu i-a placut scenariul filmului. De fapt, amandoi s-au certat din cauza unor piese ce nu au fost selectate pentru coloana sonora si asupra locului in care ar fi trebuit plasate cele alese. Dupa acest film, cei doi nu au mai lucrat impreuna.

http://youtu.be/kbpoS5gvkh4

Print Friendly, PDF & Email